Videokuvausta vuosien varrelta

What is cultural memory

Why does cultural memory matter today

Cultural memory and social change

Seili - Elämän saari

Seili - Elämän saari

Seili, elämän saari, salo Saaristomerellä Airiston selällä. Ihmisen ja muun luonnon välinen yhteiselo on saarella jatkunut jo ainakin viisisataa vuotta.

Heli Laaksonen

Kirjailija Heli Laaksonen kodissaan Rauman Lapissa.

Meriprofilaatio

Turun yliopiston monitieteellisen Brahea-keskuksen tehtävänä on edistää tutkimustulosten yhteiskunnallista vaikuttavuutta. Meriprofilaatio-video esittelee toiminnan vahvuusalueet.

LeaseGreen, logistiikkakiinteistön energiaremontti

LeaseGreen suunnittelee ja toteuttaa täydellisen energiajärjestelmän modernisoinnin Vantaalla sijaitsevaan neljään logistiikkakiinteistöön. Rakennukset kytketään irti kaukolämpöverkosta, ja tarvittava energia tuotetaan tulevaisuudessa kiinteistöihin asennettavien raskaiden lämpöpumppujen ja aurinkosähkön yhdistelmällä.

Co-creation – Designing common urban futures.

Professor Niki Frantzeskaki addresses the role of co-creation in sustainable urban planning.
The science shot is an outcome of the ESEE 2019 Conference.
Editor: Mia Rönkä, Videographer: Vesa-Matti Väärä

Pelastaako evoluutio ihmisen?

Voisiko ihminen evoluution myötä kehittyä elinympäristölleen ystävällisemmäksi? Akatemiaprofessori Virpi Lummaa kertoo evoluutiosta ja luonnonvalinnasta nykyihmisellä. Videotietoisku on evoluutiobiologisen ESEB 2019 -kongressin lopputuote.

LeaseGreen, Mannerheimintie 106, Helsinki.

OP ja LeaseGreen käynnistävät Suomen ensimmäisen Energiaremontin taloyhtiössä: yhtiön lämmityslasku puolittuu ja hiilijalanjälki pienenee.

SIHY, PipeCloud

Insight is efficiency. Introducing PipeCloud, a brand new manufacturing execution system that will transform pipe workshops into smart factories. Featuring WeldEye, the leading solution for welding documentation. Here's why & how it works. What used to take tens of hours, will be done in seconds

Lisävoima apuun ja pyörätuolilla pitemmälle.

Respecta, Klaxon lisävoimalaite.

Kun käsivoimat uupuvat tai ote lipsuu, pyörätuolireissu voi jäädä lyhyeksi. Auralainen Petri Hörkkö on päässyt ensimmäisten joukossa pidentämään reissujaan Klaxon-lisävoimalaitteella. Nyt hän pääsee halutessaan liikkeelle omalla pyörätuolilla liki joka säässä ja mäessä..

Lepakot tieteen ja taiteen siivin

Yöllä yököt lentelevät - päivällä paremmat linnut. Lepakoihin liittyy monia uskomuksia ja väärinkäsityksiäkin. Toimittaja, tietokirjailija Markku Lappalainen sekä Luonnontieteellisen keskusmuseon Luomuksen intendentti Thomas Lilley kertovat lepakoita koskevasta kansanperinteestä ja Nautelankoskella tehtävästä lepakkotutkimuksesta. Video on kuvattu Nautelankoskella Liedon museolla 31.8.2019 järjestetyssä Lepakoiden yö Nautelankoskella -tapahtumassa, jossa kerrottiin lepakoista tiedettä ja taidetta yhdistäen.

Destia, Turun jouluvalojen asennus

Destia asensi vuonna 2017 jouluvalot Tuomiokirkon edustan joulukuuseen sekä Yliopistonkadun kävelykadulle.

LeaseGreen, Sanomalan energiaremontti

Suurten kiinteistöjen modernisointiin erikoistunut LeaseGreen on toteuttanut Sanomalaan laajan energiaremontin, jossa uudistettiin kiinteistön rakennusautomaatio ja ilmanvaihto. Uusien järjestelmien ohjauksessa hyödynnetään muun muassa tekoälyä.

Ruisrock-tunnelmia vuonna 2018

Pekka Aho - Jäykät pojat!

Moninkertainen telinevoimistelun suomenmestari Pekka Aho sairastui vakavasti, oli kahdeksan päivää tehohoidossa ja opetteli puhumaan uudelleen. Aho kuntoutui takaisin telinevoimistelun pariin ja toimii Jäykät Pojat -veteraanivoimistelijaryhmän valmentajana harjoitellen itse viidesti viikossa. Käsinseisonta, jättiläiset ja voltit ovat arkiliikkeitä yli 60-vuotiaiden sarjassa kilpaa voimistelevalle Aholle.

Tervahauta

Sydänmaan tervamestari Markku Mäenpää kertoo Aarre-lehden videolla perinteisestä tervanpoltosta.

Raaseporin linna

Linnanrouva Katariinaa opastuskierroksillaan esittävä Anne Ingman kertoo tarinan hukkuneesta linnattaresta, jonka huhutaan yhä liikkuvan Raaseporin linnassa poikansa kanssa. Toimittaja: Ossi Mansikka. Kuvaus ja editointi: Vesa-Matti Väärä. Julkaistu HSTV:ssä 20.8.2016.

Vedenalainen Saaristomeri

Veneenrakentaja Marko Nikula

Veneenrakentaja Marko Nikula rakentaa isovenettä. 12-metrisen puisen veneen rakentaminen kestää yhden vuoden. Julkaistu HSTV:ssä 11.7.2015. Toimittaja Raija Kerttula-Rantanen. Kuvaus ja editointi Vesa-Matti Väärä.

Kurkitanssija Jouko Alhainen

Lintuharrastaja Jouko Alhainen kuntouttaa vahingoittuneita kurkia. Arkirutiineihin kuuluu mm. kurkien kanssa tanssiminen.

Punkkijoukko piinasi Putte-kissaa

Punkkien määrä on kasvanut Turun saaristossa. Micaela Jansson poisti Korppoossa Putte-kissalta kahdeksan puutiaista. Julkaistu HSTV:ssä 18.9.2015. Toimittaja: Katja Kuokkanen. Kuvaus ja editointi Vesa-Matti Väärä.

Vapaasukellus herkutteluun

Saaristomeren Sukeltajien sukelluskalastajat matkasivat kesäkussa 2014 Norjan Saltstraumeniin suurin kalatoivein. Saltstraumenin vuonon maailman voimakkain vuorovesivirtaus tarjoaa erittäin haasteelliset olosuhteet vapaasukeltaen tapahtuvalle harppuunakalastukselle. Luonnonvoimia, syvyyden hiljaisuutta ja meren rikkaita antimia kunnioittaen sukeltajat päätyivät kuitenkin aina päivän päätteeksi hallittuun herkutteluun.

Aplodien jälkeen

Vanhoja sirkuslaitteistoja ja ajoneuvoja Kodisjoella. Video julkaistu HSTV:ssä. Toimittaja Ilkka Malmberg. Kuvaus ja editointi Vesa-Matti Väärä. Musiikki: The Tragic Clown by JaToPra

Onko tiedetoimittaja tutkijalle susi!

Tiedetoimittamisen ääret ja äänet -videojuttusarja osa 1: Onko tiedetoimittaja tutkijalle susi? Kenen ehdoilla ja äänellä tieteestä uutisoidaan (Tiedetoimittaja-lehti 3-4/2016). Haastateltavina professori Johanna Ivaska ja tiedottaja Erja Hyytiäinen. Toimittaja Mia Rönkä. Kuvaus ja editointi Vesa-Matti Väärä.

Apocalyptica-sellisti Perttu Kivilaakso

Apocalyptica-sellisti Perttu Kivilaakso ja säveltäjä Olli Virtaperko yhdistivät voimansa Romer’s Gap -sellokonsertossa Turun musiikkijuhlien avajaiskonsertin harjoituksissa. Turun filharmonisen orkesterin kapellimestarina toimi Ville Matvejeff. Toimittaja Vesa Sirén. Kuvaus ja editointi Vesa-Matti Väärä. Julkaistu HSTV.ssä 13.8.2016.

Johanna Ivaska

Johanna Ivaskan tekee tutkimusta syöpälääkkeiden kehittämiseksi.

Järvelän kosteikko

Järvelän kosteikko sijaitsee Littoistenjärven pohjoisreunalla. Kosteikosta on muodostunut muutamassa vuodessa yksi Varsinais-Suomen parhaista lintupaikoista.

Valmiina kuvauksiin?

Ota yhteyttä, annan mielelläni oman näkemykseni videoprojektiisi.

Katso myös valokuvaus »